У літніх таборах відпочиватимуть за кошти громади Кропивницького майже 300 дітей пільгових категорій

Перегляди: 896

У літніх таборах міста й області відпочиватимуть 2100 школярів.

Ініціатором виділення майже вдвічі більшої суми був міський голова Андрій Райкович, розповіли CBN в міському управлінні молоді та спорту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій відбувалося через процедуру відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель ProZorro 14 травня 2018 року. За результатами тендеру заощадили 133,3 тисячі гривень.

100 дітей поїдуть в дитячий табір «Жовтень», розташований у селі Бірки Олександрівського району, 97 відпочиватимуть у «Бригантині» поруч з Новоархангельськом, ще 80 путівок є у «Перлину Чорномор’я» на Одещині.

Путівка в «Жовтень» коштує 5040 грн, «Бригантину» – 6900 грн, «Перлину Чорномор’я» – 8630 грн.

Крім того, за рахунок обласного бюджету діти зможуть відпочити у розташованих в області таборах «Дружба» та «Чайка», а за рахунок держбюджету додатково нададуть путівки до міжнародного дитячого центру «Артек» у Пущі Водиці та українського дитячого центру «Молода гвардія» під Одесою.

Протягом трьох змін у таборах відпочиватимуть та оздоровлюватимуться діти-сироти, діти, які залишились без батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій та АТО, діти, чиї батьки загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції; діти померлих бійців АТО, діти внутрішньо переміщених осіб, діти з інвалідністю тощо.

В управлінні молоді й спорту вважають, що місцева влада повинна підтримувати не лише дітей пільгових категорій, а ще й стимулювати таким чином талановитих та обдарованих дітей.

В обласному центрі планують відкрити 38 таборів при закладах освіти, де учні середньої та старшої школи зможуть навчитися основам бізнесу, програмування та IT-технологій, робототехніки, культурної дипломатії, розвинути мовні навички, покращити знання з прав дитини тощо.