Хор з Кропивницького виборов міжнародну нагороду в Польщі

Перегляди: 1122

22 травня з Польщі до Кропивницького з тріумфом повернувся хор старших класів «Согласіє» музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса.

Колектив отримав призові місця на Міжнародному хоровому фестивалі-конкурсі, який проходив у місті Сопот, повідомили CBN у хорі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вісім хорів з Польщі, по два - з Латвії і Білорусі, та по одному - зі Швеції, Мексики й України змагалися в декількох номінаціях: сакральній (з неї почалися конкурсні прослуховування), світській, народній, джазовій і кашубській музиках. (Кашуби - західнослов'янський народ, що проживає на північному заході Польщі. - Ред.) Кропивничани отримали золото в світській, срібло - в сакральній і приз за краще аранжування в кашубській номінаціях.

Крім оплесків і визнання, діти виграли тисячу злотих (з податками - 900) за перше місце і 500 - за кашубську номінацію. Зароблені хором 1400 злотих за спільним рішенням батьків дітей і викладачів будуть використані для подальшої участі в конкурсах.

У сакральній програмі хор «Согласіє» виконав шість творів - кращих зразків православної духовної музики, католицької та твори Баха і Мендельсона. У другому світському конкурсі хористи представили сім творів українських композиторів, українські народні пісні та сучасну хорову музику. Більшість аранжувань зробила керівник хору Наталія Корсунова-Трібіненко (концертмейстер хору - Олександр Сербін).

За гран-прі хори з різних країн боролися окремо, поза номінаціями, в спеціальному батлі. Кропивничанам довелося конкурувати з дорослими колективами. Вони посіли друге місце після хору з Риги.

Польща - не перший пункт міжнародних гастролей хору «Согласіє», раніше колектив уже вигравав перше місце і приз журі в Болгарії, виступав у Чехії і Франції.