Мерія Кропивницького: міська соцпрограма підтримки АТОшників - одна з кращих в Україні

Перегляди: 1084

У Кропивницькому працює одна з найкращих соціальних програм підтримки учасників АТО.

Про це заявив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Грабенко сьогодні, 22 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Саме наша програма стала прикладом, який наслідують у багатьох містах України», - зазначив Грабенко.

Вона включає в себе комплексну підтримку українських військових та їхніх сімей. А саме: надання соціальної допомоги, медичних, психологічних та соціальних послуг, забезпечення безкоштовного харчуванням у дитсадках і школах дітей учасників АТО та проведення заходів щодо вшанування пам’яті загиблих героїв.

У 2018 році в міському бюджеті на неї передбачені 12,4 мільйона гривень.

Крім того, в рамках впровадження цього комплексного проекту вже кілька років поспіль реалізується програма з виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

З 2016 року по сьогоднішній день в управління земельних відносин надійшло понад три тисячі звернень щодо виділення земельних ділянок. Майже половині заявників ділянки вже виділені.

«Справа в тому, що багато хто, навіть члени депутатського корпусу, роблять вчинки, які розходяться з їхніми заявами. Хочу запевнити, що ми нікому не дамо паразитувати на цих питаннях і будемо робити все максимально прозоро», - запевнив Грабенко.

За його словами, наразі в черзі перебувають 1708 осіб. Тому управління містобудування та архітектури, а також земельних відносин надали проектні пропозиції щодо ділянок, які можна буде виділити після внесення змін у план зонування міста. Зміни у нього можна вносити лише через п'ять років після прийняття.

«План зонування був затверджений у 2013 році, зараз змінилася містобудівна ситуація. Ті ділянки, що на той час були внесені в план як зелені зони, зараз перетворилися на смітники. Тому на наступне засідання міськради це питання буде обов'язково винесено», - запевнив Грабенко.