Молоді архітектори пропонують свій варіант реконструкції набережної Інгулу в Кропивницькому

Перегляди: 1647

Проект реконструкції набережної Інгула поповниться креативними ідеями молоді та технологічним проектом з розчищення ріки.

До такого рішення прийшли члени робочої групи з реконструкції набережної, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про проект Вікторії Рябоконь з Дніпра. Її розробку підтримало міжнародне журі та жителі Кропивницького. Проект передбачає створення чотирьох великих зон: «Техноактив», «Актив та Арт», «Актив та Пляж» і «Еко».

Наприклад, у другій зоні, а це територія Козачого острову, повинні з'явитися пішохідна, бігова та велодоріжки, канал - перетворитися на місце для прогулянок на човнах та катамаранах, фестивальний мис стане місцем проведення концертів, спортивних змагань та ярмарків, алея «Артбізон» - центром проведення різноманітних виставок.

Крім того, планується зробити елементом реконструйованої набережної робота-пилососа Riveroni, який сім днів на тиждень збиратиме сміття у воді. Його унікальність полягає в тому, що він за раз може зібрати сміття об'ємом 800 літрів та працює на сонячних батареях, автономний і маневровий. Вартість робота - 15 тисяч доларів, проте його одного достатньо, щоб вичищати усю центральну частину річки.

На переконання винахідника Riveroni Руслана Коптєва, очищення за допомогою робота-пилососа - більш екологічне, ніж спускання річки і чистка мулу, як це відбувається зараз.

За словами розробника технічного обґрунтування проекту, члена робочої групи Володимира Рака, ідеї молоді перекликаються з концепцією, що вже існує.

«Після визначення технічного обґрунтування наступним кроком стане перша черга проектування. Наразі треба провести геолого-геодезійну розвідку та технічне обстеження», - зазначив Рак. Окремого проектування потребують і зливна та дренажна системи, система теплових мереж, що прокладені вздовж набережної, тощо.

Робоча група взяла за основу технічне завдання проекту й очікує під час наступного засідання почути про те, як у нього увійдуть креативні ідеї молодих архітекторів.