На Кіровоградщині безробітний намагався дати хабара поліцейському

Перегляди: 1020

Безробітний житель Знам’янки пропонував співробітнику поліції 2300 гривень хабара.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловік хотів дати грошей, щоб його не притягували до кримальної відповідальності за крадіжку. Він спробував «домовитися» з дільничним офіцером поліції. Офіцер повідомив про вчинення злочину до департаменту внутрішньої безпеки поліції. Після передачі обумовленої суми грошових коштів 15 березня 2018 року знам’янчанина затримали на місці злочину.

Протиправні дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, тобто «пропозиція та обіцянка надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого службового становища».

Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. За скоєне йому загрожує до чотирьох років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні співробітники СБУ викрили на хабарі інспектора управління патрульної поліції у Кіровоградській області.

Лейтенант поліції вимагав від місцевого жителя шість тисяч гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності за водіння автомобілем у стані сп’яніння. Гроші мали перерахувати на банківську картку близького родича зловмисника.