У Кропивницькому з'явиться прозорий офіс з надання адмінпослуг

Перегляди: 1393

Центр надання адміністративних послуг в форматі «прозорий офіс» розташується у приміщенні, яке раніше займав кібернетико-технічний коледж - напроти обласного краєзнавчого музею.

Про це на прес-конференції сьогодні, 22 травня, повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Грабенко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У нас буде один з найкращих офісів в Україні», - запевнив Грабенко.

Туди переїдуть усі офіси з надання адміністративних та соціальних послуг, які зараз розташовані в різних місцях Кропивницького.

Загальна кошторисна вартість проекту - майже 50 мільйонів гривень, частину яких - 23 мільйони - надасть Міністерство соцполітики. Проте, за словами заступника мера, у порівнянні з офісами в інших містах це невеликі кошти. Особливо з урахуванням розміру об'єкту, загальна площа якого становить 5762 квадратних метри.

Сьогодні відбудеться відкриття тендерних пропозицій. Якщо з'явиться переможець, через два тижні можна буде приступати до виконання ремонтних робіт.

Планується замінити покрівлю, осучаснити фасад, провести благоустрій прилеглої території з урахуванням потреб осіб з інвалідністю. З'являться два панорамні ліфти, один з яких буде опускатися на нульовий рівень, щоб ними користувалися люди на візках.

«Приміщення будуть максимально відповідати вимогам вільного доступу. На першому поверсі передбачається розташувати 80 робочих місць для так званого фронтофісу - управління соцзахисту, Пенсійного фонду, фонду інвалідів, а також їхніх прес-служб. Також на першому поверсі розташуються дві великі зали очікування, медичний пункт, дитяча кімната та санітарні кімнати», - зазначив Грабенко.

Ще однією особливістю офісу стане наявність різнокольорових ліній, які підказуватимуть шлях до відповідного управління чи фонду. Наприклад, відділ реєстрації міст проживання - блакитна лінія, УСЗН Подільського району - зелена, а відділ реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - жовта.

Офіс обладнають усіма необхідними елементами сучасних технологій, технікою, зручними меблями тощо.

«Впевнений, що зі створенням нового відкритого офісу надання соціальних послуг отримає новий якісний рівень. Процедури будуть стандартизовані, а надання послуг триватиме не більше 15 хвилин», - сказав Грабенко.

Рішення про ліквідацію кібернетико-технічного коледжу ухвалили депутати міськради Кропивницького на засіданні сесії 21 листопада 2017 року.