Жителі Кропивницького масово псують лічильники тепла

Перегляди: 1111

Представники українських міст, у тому числі Кропивницького, прийняли рішення звернутися до Асоціації міст України, а далі - до Кабміну з проханням відтермінувати впровадження законів про ЖКУ та комерційний облік комунальних послуг.

Про це йшла мова вчора, 21 травня, на нараді з керівниками підприємств ЖКГ під головуванням заступника міського голови Кропивницького Олександра Мосіна, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника головного управління ЖКГ Кропивницького Віктора Кухаренка, цей крок потрібно зробити через відсутність підзаконних актів.

«Діяти, маючи закон і не маючи підзаконних актів, неможливо», - зазначив він.

За його словами, не лише у Кропивницькому є великі проблеми з розбалансуванням системи теплопостачання. Вони властиві багатьом українським містам.

За словами Олександра Мосіна, у 332 будинках міста встановлені лічильники тепла, але користуються ними лише в трохи більше 70.

«Чому? Тому що люди, коли розуміють, що за лічильником треба платити трохи більше, часто виводять їх з ладу», - пояснив Мосін.

Він зазначив, що для встановлення обладнання комерційного обліку тепла місту потрібно близько 37 мільйонів гривень. Доцільніше вкласти кошти в модернізацію або зміну системи теплозабезпечення міста, вважає заступник мера.