У Кропивницькому розбиралися зі станом теплогенеруючих підприємств

Перегляди: 946

Яким є поточний стан та перспективи модернізації, сьогодні, 23 травня, на нараді під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна розповіли представники двох теплогенеруючих підприємств Кропивницького, інформує CBN.

Згідно з інформацією, яку подало ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», загальна довжина тепломереж підприємства становить трохи більше 126,6 км, при цьому зношення теплогенеруючого обладнання в середньому - 70 відсотків, передає кореспондент CBN. 70 відсотків тепломереж експлуатуються понад 30 років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час проведення опалювального сезону підприємство зафіксувало 104 аварії, а після гідропресування мереж виявили ще 76 пошкоджень.

На 23 травня населення заборгувало підприємству понад 60 мільйонів гривень, хоча минулого року заборгованість складала 48,4 мільйона.

Комунальне підприємство «Теплоенергетик», яке забезпечує теплом лівобережну частину міста та селище Нове, має мережу довжиною 62,4 км. У них після гідроперевірки виявили 87 дірок, а в період опалювального сезону сталося 190 аварій.

Збитки підприємства з початку 2018 року становили вже 25 мільйонів.

Обидва підприємства мають схожі проблеми. Вони стосуються відсутності економічно обґрунтованих тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для усіх категорій споживачів, несвоєчасних розрахунків населення за спожиті послуги, несвоєчасної виплати пільг і субсидій та відшкодування різниці в тарифах, зменшення опалювальної площі через перехід споживачів на індивідуальне опалення, у зв'язку з чим підприємства виробляють теплову енергію, яку немає кому споживати.