Делегація з Кіровоградської ОДА побувала в селі, де воюють з рейдерами

Перегляди: 1054

Реагуючи на звернення колективу СВК «Агрофірма "Маріампольська"» стосовно вирішення проблеми з розблокуванням рахунків для виплати заробітної плати її працівникам, сплати податків та забезпечення роботи підприємства, яке зазнало спроби рейдерського захоплення, голова ОДА Сергій Кузьменко доручив створити робочу групу.

Її очолив його перший заступник Сергій Коваленко, повідомили CBN у прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Члени робочої групи у складі представників Нацполіції, обласного управління юстиції, департаменту агропромислового розвитку, спеціалістів апарату облдержадміністрації та Петрівської РДА на чолі з першим заступником голови ОДА побували у селі Луганка (СВК «Агрофірма "Маріампольська"»), де зустрілись з пайовиками та керівництвом підприємства.

«Працівникам кооперативу роз’яснено, як потрібно діяти, щоб розблокувати рахунки для виплати зарплати, сплати податків та забезпечити роботу підприємства, – зазначив Сергій Коваленко. - В рамках чинного законодавства обласна державна адміністрація здійснює всі заходи для врегулювання проблеми. Роз’яснення надані й керівникам СВК "Маріампольська", і зараз вирішення зазначеного питання залежить виключно від них».

Нагадаємо, ініціативну групу з села Луганка Петрівського району, де заявляли про рейдерське захоплення сільгосппідприємства, облили друкарською фарбою (за іншими даними – чорнилами) 18 травня.

За словами одного з постраждалих Олексія Мазурця, близько півтора десятка молодиків напали на селян, коли ті вийшли з авто на вулиці Чміленка поблизу облдержадміністрації.

«Ми тільки вийшли з машини, коли чоловік п’ятнадцять до нас підскочили. Облили фарбою, вигукнувши: “Це вам помста за те, що людей з села вигнали!”, і втекли», – розповів він.

Раніше юстиція Кіровоградщини отримала повідомлення про рейдерське захоплення агрофірми.

15 травня жителі села Луганка Петрівського району облили зеленкою представників ТОВ «Агрофірма Маріампольська».