Обласна прокуратура передала в суд справу незаконних лісорубів

Перегляди: 767

За процесуального керівництва органів прокуратури з початку року до судів області направили вісім обвинувальних актів за фактами незаконної порубки лісу та лісових насаджень.

Про це CBN поінформували у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам'янська місцева прокуратура направила до Знам'янського районного суду області обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісових насаджень (ст. 246 КК України) на території, що належить виробничому підрозділу служби колії Знам'янської дистанції Регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Когатько, восени 2017 року місцевий житель, раніше неодноразово судимий, без жодних дозвільних документів, на території розташованій вздовж перегону станція Роз’їзд та станція Сахарна, незаконно вирубав дерева захисного лісонасадження - дуби та акації. Чоловік пояснив, що хотів продати дерева на дрова та таким чином підзаробити.

Загальна сума збитків становить понад 26 тисяч грн.

З метою відшкодування завданої злочином шкоди до суду направили цивільний позов.

Також аналогічні обвинувальні акти направили до суду прокурорами Новоукраїнської та Олександрійської місцевої прокуратури.