Організатор весіль розповів про основні тенденції святкувань у Кропивницькому

Перегляди: 1968

Попри усталену думку, що пора весіль – це осінь, організатори бенкетів стверджують, що «гарячий» період починається з весни і зараз у розпалі.

Журналіст CBN поцікавився в організатора святкових заходів з десятирічним досвідом, які основні тенденції весіль, що гуляють у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів Олександр, зараз молодь відходить від формату весіль на «радянський» манер і намагається провести святкування, близьке за стилем до американського.

«Укладають шлюб у загсі, а церемонію, наприклад, роблять десь на виїзді, на природі. В плані ресторанів намагаються зекономити – запрошують меншу кількість людей. Але разом з тим обирають заклади більш високого рівня», - сказав він.

Святкують укладення шлюбу один день. Другий або зовсім не збираються, або ж запрошують найрідніших.

Автомобіль, на якому їздять молодята, частіше за все не винаймають, а беруть у родичів чи знайомих. Вже не модно прикрашати машину. Максимум – пара деталей на капоті, скажімо, квіти. Лімузини майже ніхто не обирає, досить популярні нині джипи та модернізовані «Волги».

Взагалі у весільній моді панує мінімалізм, це стосується і вбрання наречених. Багато хто з дівчат навіть нехтує фатою, обираючи натомість вінок чи заколку.

Щодо меню – особливих делікатесів організатор весіль не відзначив. Майже на кожному весіллі окрасою святкового столу є кількаярусний торт.

Серед популярних розваг – виступи артистів. На святкування обов’язково запрошують ведучого та діджея.

Як і раніше, у моді – феєрверки.

Дарують на весілля переважно гроші.

Що стосується найдорожчого і найдешевшого весіль, за останній рік за участі Олександра відсвяткували приблизно за 170 тисяч гривень і 15 тисяч відповідно.

«Але те, наскільки класно пройде весілля, великою мірою залежить від ведучого заходу та від того, як він уміє розворушити гостей, розважити їх, бо люди на весіллі перш за все хочуть повеселитись», - підсумував він.

Ліля Кочерга, CBN