Кіровоградщина входить у п’ятірку кращих в Україні за доступністю та якістю освіти

Перегляди: 1019

Кіровоградська область входить у п’ятірку кращих областей за рейтинговими показниками Кабінету Міністрів України за минулий рік.

Про це йдеться на сайті облдержадміністрації, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вперше вдалося стовідсотково забезпечити заклади загальної середньої освіти комп’ютерами та підключенням до мережі Інтернет, що дозволило піднятися у рейтингу з шостого на перше місце.

Показник якості надання освітніх послуг поліпшили завдяки створенню 67 опорних шкіл та 174 філії, придбанню навчального обладнання для 37 кабінетів хімії, фізики, біології географії, математики.

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання, Кіровоградська область перемістилася з 20 на 18 місце в Україні за показниками з української мови та літератури та з 22 на 16 - з іноземної мови. Зросла кількість випускників шкіл, які вступили до закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Другий рік поспіль область утримує перше місце, забезпечивши стовідсоткове організованого підвезення учнів до місць навчання та до місць проживання. У 2017 році в області на умовах співфінансування придбали додатково вісім шкільних автобусів та один спеціальний, обладнаний місцями для осіб на інвалідних візках.

Щодо задоволення освітніх потреб населення у галузі дошкільної освіти область займає сьоме місце, торік створили 280 додаткових місць за рахунок відкриття шести закладів дошкільної освіти та 10 додаткових груп. Кількість дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти, зросла на 2% (з 63% до 65%).

Охоплення позашкільною освітою дітей шкільного віку збільшено на 1,5% до 82,7%, це п’яте рейтингове місце. У цьому навчальному році у новостворених ОТГ відкрили два позашкільних заклади та п’ять - у складі НВО.