У Кропивницькому починають ремонтувати водогін

Перегляди: 1205

У Кропивницькому розпочинаються роботи з реконструкції водогону від «вводу» в місто до самого центру.

Як саме це відбуватиметься, розповіла директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Давидчук, роботи розпочнуться зі скверу з «Катюшею» біля нового автовокзалу. Там уже знаходиться відповідна техніка.

Через роботи спиляють одну велику березу, кілька кущів та розкопають частину газону, за які водоканал сплатить відновлювальну вартість, а «Благоустрій» після завершення робіт у відповідний час висадить нові дерева.

Як зазначила Валентина Давидчук, у рамках інвестиційної програми ЄБР з реконструкції водопровідних мереж закінчуються роботи з заміни 14 кілометрів труб від Холодних Ключів до Масляниківки, вартість яких становила 22,3 мільйона гривень.

Паралельно розпочалися роботи на вулиці Братиславській, де замінюють каналізаційний трубопровід, який іде до колектора, прокладеного 1973 року на глибині шість метрів. Його пропускна спроможність - 10 відсотків. З 500 метрів близько 100 вже прокладено, і, за словами директора ОКВП, споживачі не відчувають ніяких незручностей.

Основні роботи, які проводитиме київське підприємство «КСМ-груп», - заміна 4 357 метрів труб водогону діаметром 800 мм від скверу з «Катюшею» аж до річки Інгул. Цей водогін забезпечує водою лівобережну та центральну частини міста. До перехрестя вулиць Сиваська і Лєрмонтова проводитимуть земляні роботи з заміни труб, а під дорогою - методом проколу.

Через місяць-півтора цю територію після погоджень на добу відключать від водопостачання, аби зробити необхідні перепідключення та «прогон» води.

Решта мережі оновлюватиметься методом протягнення пластикових труб меншого діаметру всередині старих.

На наступний рік в планах підприємства - заміна центрального водогону протяжністю майже 5 кілометрів.

На «Дніпро-Кіровоград» вважають, що труби не треба буде ремонтувати мінімум 50 років.