В Олександрії вшанували пам’ять загиблих поблизу Слов'янська бійців

Перегляди: 855

Сьогодні, 29 травня, в Олександрії вшановують пам’ять загиблих військовослужбовців.

Чотири роки тому в у зоні проведення АТО під час бойової операції внаслідок обстрілу вертольоту військової частини 2269 загинули полковник Сергій Бульдович та капітан Сергій Кравченко, повідомили CBN в міськраді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З цієї нагоди у військовій частині відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до меморіалу захисникам.

Нагадаємо, 29 травня, близько 12:30, поблизу Слов'янська, після розвантаження продуктів на блокпост та проведення ротації особового складу, повертаючись з району гори Карачун, при наборі висоти був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ (борт «16») Національної гвардії України. Екіпаж до останньої миті намагався врятувати бойову машину і людей, які перебували на борту. Під час падіння вибухнули паливні баки. В результаті події загинуло 12 чоловік: командир екіпажу полковник Сергій Бульдович, борт-технік капітан Сергій Кравченко, генерал-майор Сергій Кульчицький, ще троє військовослужбовців Національної гвардії та шість представників спецпідрозділу МВС України.