Аркадій Бабченко міг загинути на війні в олександрійському гелікоптері. Лишився живим, щоб загинути в мирному Києві (оновлено)

Перегляди: 1342

Вчора, 29 травня, трьома пострілами у спину в столиці вбили Аркадія Бабченка. Поліція шукає вбивць.

Аркадій Бабченко - російський журналіст і письменник. Свого часу служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Потім зайнявся журналістикою, писав для російських «Новой газеты» і «Московского комсомольца».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бабченко відверто критикував путінський режим. Через численні погрози на свою адресу разом з сім’єю виїхав жити до Праги, а звідти - у серпні 2017 року - перебрався до Києва.

Про вбивство наразі відомо небагато. Основна версія поліції - професійна діяльність.

А от - останній пост Аркадія у Facebook: «Четыре года назад генерал Кульчицкий не взял меня на этот вертолет. Из-за перегруза. Не было места. Перегруженная вертушка тяжело оторвалась от земли, и, чуть не задев шасси за бруствер, ушла на Карачун. Часа через два после этой фотографии её сбили. Погибли четырнадцать человек. А мне повезло. Второй день рождения, получается».

Тоді, 29 травня 2014 року, неподалік Слов’янська сепаратисти збили військовий вертоліт з в/ч 2269, що дислокується в Олександрії.

Тепер, 29 травня 2018-го, другий день народження став для Аркадія Бабченка останнім.

Хто - глобально - винен у смертях українських вояків у гелікоптері (не лише їх), зрозуміло. Хто - конкретно - випустив у них ракету, невідомо й досі.

Хто - глобально і конкретно - винен у смерті Аркадія Бабченка?

Земля пухом.


Як з'ясувалося, вбивство Аркадія Бабченка інсценували українські правоохоронці. Далі буде...

Редакція CBN