На Кіровоградщині створять інтерактивну карту медичних реформ

Перегляди: 1194

Як Кіровоградська область впроваджує медичну реформу на місцях, як іде процес вибору сімейного лікаря та підписання декларацій

Ці питання обговорювались сьогодні, 30 травня, на засіданні регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко, впродовж кількох останніх років акцент робився саме на охороні здоров'я.

«Ми дійсно зробили багато проектів, якими, я переконаний, буде користуватися не одне покоління, і заклали певний фундамент того, якою повинна бути охорона здоров'я. Я маю на увазі, якими повинні бути лікарні, обладнання, як має бути вмотивований лікар», - сказав Кузьменко.

Він наголосив, що за два роки в галузь інвестували сотні мільйонів гривень із державного, обласного та місцевих бюджетів.

Мова йде про обласну дитячу лікарню, поліклініку та низку корпусів в обласній лікарні, операційне відділення в онкодиспансері, яке днями відкриють, госпіталь для ветеранів, кардіологічний центр, пологовий будинок, гемодіалізний центр у Кропивницькому, районні лікарні.

Вже найближчим часом запрацює нова форма фінансування первинної системи надання медичних послуг, в області збудують 18 нових амбулаторій та ще дві відремонтують.

Як реалізують на Кіровоградщині медичні проекти, можна буде дізнатися за допомогою спеціальної інтерактивної карти, яка з'явиться найближчим часом.

«Таким чином можна буде побачити, що зробили влада і кожний керівник на певній території», - зазначив очільник області.