Суддя з Кропивницького винесла два абсолютно різні рішення по одній ДТП

Перегляди: 2687

Суддя Ленінського районного суду Кропивницького Світлана Льон прийняла два протилежні рішення у справі ДТП, в яку минулого року потрапили вдова бійця АТО Ірина Матвієнко та машина швидкої допомоги.

Тоді в суді першої інстанції завдяки славнозвісному екс-судді Володимиру Ярошенку була визнана вина Ірини Матвієнко, але через декілька днів відбулося ще одне засідання суду по цій пригоді, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Його результат виявився вражаючим – винним у пригоді був визнаний вже водій швидкої.

З’ясувалося, що під час фіксації наслідків ДТП представник поліції склала протокол, в якому не врахувала показів Ірини Матвієнко. Цей протокол було оскаржено під час дізнання, та за результатами слідства складено новий протокол, в якому вина за скоєне ДТП покладена саме на водія швидкої. За словами останнього, він включив показник повороту за 7 метрів, хоча Правила дорожнього руху вимагають це робити за 50-100 метрів.

На підставі цих показів було визнано вину водія карети «швидкої». Відповідно до статті 124 КУпАП встановлено адміністративну відповідальність за порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Але у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків накладення адміністративного стягнення покарання за вину відсутнє.

Перше рішення вже опротестовано в Апеляційному суді. Тепер справу розглядатиме суд вищої інстанції.