Акція на підтримку Олега Сенцова та інших в'язнів Кремля відбулась в Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 955

У Кропивницькому, на площі Героїв Майдану, відбулась акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова та інших політв’язнів Кремля.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Акція триватиме два дні. Її підтримують активісти у різних містах Німеччини, Франції, Італії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Грузії, Польщі, Бельгії, Великобританії, Канади, США, Австралії, Ізраїля, Португалії, Австрії, Кувейту та України.

Місцеві учасники акції підкреслюють важливість активного протесту саме напередодні Чемпіонату світу з футболу, який через кілька днів відкриється в Росії.

Під час акції в обласному центрі активісти згадали й спецпризначенців, які утримуються у полоні на Донбасі - кадрових військових третього окремого полку спецпризначення Сергія Глондара та сержанта Олександра Корінькова.

Нагадаємо, Сенцов затриманий в Криму 11 травня 2014 по звинуваченню в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ. «Суд» засудив режисера до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. В даний час він знаходиться в самій північній колонії Росії - в місті Лабитнангі. 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування, висунувши вимогу про звільнення всіх українських політв'язнів.