У Кропивницькому почали тестувати нову техніку з проведення ямкового ремонту на дорогах

Перегляди: 1800

Сьогодні, 4 червня, багатофункціональна машина УЯР-01 проводила ямковий ремонт на кількох вулицях міста, в тому числі на Петропавлівський, поруч з обласною дитячою лікарнею.

За словами начальника управління ЖКГ Кропивницького Віктора Кухаренка, влітку УЯР-01 латає ямки, а взимку машину переобладнають для прибирання снігу, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Машина спочатку видуває стиснене повітрям з ямки сміття, покриває її дно та стінки бітумною емульсією, подає дрібнофракційний щебінь, облитий емульсією, а потім ще щебінь для укладання «бронюючого» шару. Він забезпечить добре зчеплення автомобільних шин з дорогою.

Через 10 - 15 хвилин після «латання» дорога придатна для проїзду.

Придбання автомобіля передбачалося програмою розвитку ЖКГ міста. Для КП «Універсал 2005» виділили 4,8 мільйона гривень, а завдяки відкритим торгам зекономили біля 100 тисяч гривень.

«Установка дозволяє за робочу зміну провести ремонт 175 квадратних метрів дороги в залежності від товщини пошкодження дорожнього полотна», - розповів керівник управління ЖКГ.

Проте саме після тестування стане зрозуміліше, на яку площу ремонту можна буде вийти.

Передбачається, що УЯР-01 стане в нагоді, коли потрібно буде залатати дірки на дорозі, яку три роки тому капітально ремонтували. Відтак ямковий ремонт в місті проводитиметься як за допомогою нової установки, так і асфальтобетонною сумішшю.