В медуніверситеті Кропивницького викладачам платитимуть пропорційно до знань студентів

Перегляди: 1157

Вже в наступному навчальному році керівництво медуніверситету введе пряму залежність рівня зарплатні педагога від знань його студентів.

Про це журналістам розповів доктор медичних наук, професор, ректор Донецького національного медуніверситету Петро Кондратенко на прес-конференції сьогодні, 4 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З 1 січня 2018 року всьому педколективу на 50 відсотків підняли зарплатню, і в наступному ми починаємо дивитись на якість навчання і таким чином визначати рівень зарплати, - наголосив ректор. - Потрібен результат якості підготовки студентів. Або знімемо надбавку, якщо студенти, які займаються у цього викладача, не демонструють якісних знань».

У наступному році самі студенти-медики повинні будуть продемонструвати знання на єдиному кваліфікаційному іспиті. Перша його частина складається з перевірки досягнень у навчанні з дев'яти дисциплін: біології, анатомії, гістології, біохімії, фізіології, мікробіології, патфізіології, патанатомії та фармакології. Потім на них чекає міжнародний екзамен та необхідність продемонструвати певний рівень знань з англійської (з 2020 року).

При цьому, зізнався Петро Кондратенко, не всі студенти у своїх знаннях дотягують до тієї планки, яку перед собою ставить університет.