Кіровоградщині виділили понад 22 мільйона гривень на купівлю житла для дитбудинків та дітей-сиріт

Перегляди: 755

Цього року для Кіровоградщини збільшили розмір субвенції з Держбюджету на будівництво або придбання житла для дитячих будинків сімейного типу і соціального житла для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це CBN поінформували у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для Кіровоградської області передбачили понад 22 мільйона гривень. Минулоріч ця сума становила - шість мільйонів 236 тисяч гривень. Зокрема, цього року запланували придбати три будинки для дитбудинків сімейного типу та 48 квартир, з яких 45 – для дітей-сиріт на праві власності та три – як соціальне житло. Однак, як зазначила Наталія Чернявська, за попередніми підрахунками, зазначена сума коштів дає можливість придбати більше квартир.

Голова облдержадміністрації дав доручення профільному заступнику та начальнику служби у справах дітей визначити через відповідні конкурсні комісії дитбудинки сімейного типу та дітей-сиріт, які найбільше потребують житла. Сергій Кузьменко також звернув увагу на якість будинків і квартир, що будуть закуповуватися, та доручив відпрацювати відповідні пропозиції на вторинному ринку. «Треба усе вчасно підготувати, щоб після отримання субвенції на придбання житла, організовано виконати цю роботу. Це вагомий крок від держави, щоб діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали значну підтримку і в дорослому житті почувалися впевнено та мали опору», - наголосив голова ОДА.