До 100-річчя з дня народження Василя Сухомлинського в Україні випустять пам'ятну монету

Перегляди: 1839

Держава планує випустити пам’ятну монету до 100-річчя ювілею педагога «Серце віддаю дітям».

Про це повідомила донька педагога Ольга Сухомлинська під час засідання оргкомітету з підготовки до відзначення 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, поінформували CBN у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі до видання готується два посібника, де представлений досвід педагогів-новаторів послідовників відомого педагога, та краєзнавчий атлас, який міститиме інформацію про географію впровадження педагогічної спадщини Василя Олександровича.

Вже з наступного тижня розпочнеться реставрація музею В. Сухомлинського, а з 20 червня (після закриття пришкільного табору) стартує активна фаза будівельних робіт в Павлиській школі.

На весь комплекс цих робіт з обласного бюджету виділили сім мільйонів гривень.

Василь Сухомлиинський — український радянський педагог, публіцист, письменник, поет. Заслужений вчитель УРСР. Кандидат педагогічних наук У 1948 році Сухомлинський став директором Павлиської середньої школи і працював на цій посаді 23 роки (до кінця життя).

Василь Сухоминський написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей.