На Кіровоградщині СБУ викрила на хабарі посадовців сільської ради

Перегляди: 861

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі землевпорядника та депутата однієї із сільських рад Кіровоградської області.

Про це повідомили в прес-групі УСБУ в області, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили, що посадовці вимагали від місцевого жителя майже півтори тисячі доларів США. За вказану суму зловмисники пропонували сприяння у наданні в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею один гектар.

Оперативники спецслужби затримали обох фігурантів справи на робочих місцях після одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 900 американських доларів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають першочергові слідчі дії.

Операція з викриття протиправних дій посадовців проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.