На Кіровоградщині з неплатників аліментів стягнули вже понад 48 мільйонів гривень

Перегляди: 1059

Понад 48 мільйонів гривень аліментів довелось примусово сплатити боржникам Кіровоградщини з початку 2018 року.

Про це сьогодні, 7 червня, під час прес-конференції повідомив заступник начальника з питань державної виконавчої служби обласного управління юстиції Віктор Журавко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

17 982 мешканців Кіровоградщини, згідно судових рішень, повинні надавати фінансову підтримку на користь власних дітей. Незважаючи на це, 4 125 осіб, згідно офіційних даних, мають заборгованість із виплати аліментів понад шість місяців.

«З метою захисту прав дітей державні виконавці Кіровоградщини застосовують примусові заходи впливу стосовно злісних боржників. Зокрема 4 087 мешканців Кіровоградщини були обмежені в праві виїзду за кордон, а 4 132 неплатника – у керуванні автівками. Загалом із початку року було стягнуто понад 48 мільйонів гривень аліментів на користь 13 384 дітей», – сказав посадовець.

Віктор Журавко розповів про особливості другого пакету законопроектів щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків. Насамперед йдеться про систему автоматизованого арешту коштів неплатника; звільнення чиновників, які не сплачували аліменти понад рік; притягнення до кримінальної відповідальності боржників, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт.