Кілька ОТГ Кіровоградщини отримали землю (ФОТО)

Перегляди: 1108

6 червня в рамках розпочатого Кабінетом Міністрів України у лютому 2018 року процесу передачі земель 199 об’єднаних територіальних громад отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів.

Про це CBN повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Одночасно передача здійснювалася на всій території України. Загалом цього дня у комунальну власність об’єднаних територіальних громад України передали понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення, із яких понад 13 тис. – у Кіровоградській області.

У Києві під час ювілейної ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018» документи про передачу земель підписали керівники Тишківської сільської ОТГ Кіровоградської області, Баштанської міської ОТГ Миколаївської області, Великомихайлівської селищної ОТГ Одеської області, Варвинської селищної ОТГ Чернігівської області, Жашківської міської ОТГ Черкаської області.

А у Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області відбулося підписання документів про передачу земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у розпорядження об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини. Зокрема, документи підписали голови Соколівської, Катеринівської, Первозванівської сільських, Смолінської, Компаніївської селищної та Бобринецької міської об’єднаних територіальних громад.

Раніше землі сільгосппризначення (37,4 тис. га) отримали ще 49 об’єднаних територіальних громад, у тому числі Помічнянська міська та Великосеверинська сільська ОТГ Кіровоградської області.

31 січня Уряд схвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію, не вдаючись до змін у законодавстві.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам існує спеціальний портал (otg.land.gov.ua), для отримання оперативних консультацій від фахівців Держгеокадастру - гаряча лінія (0 800 502 528).