На Кіровоградщині вдвічі збільшили одноразову допомогу АТОшникам

Перегляди: 839

Депутати Кіровоградської обласної ради проголосували за зміни й доповнення до обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014 - 2020 роки.

Рішення ухвалили на засіданні сесії облради сьогодні, 8 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з рішенням, до програми включили категорію осіб, яким надається статус «Постраждалий учасник Революції Гідності». Їм, так само, як і учасникам АТО, членам їхніх сімей, сім’ям загиблих учасників АТО передбачені додаткові пільги.

Крім того, збільшується розмір одноразової грошової допомоги пораненим учасникам АТО з 5 до 10 тисяч гривень, а сім’ям загиблих – з 10 тисяч гривень до 20 тисяч.

Також програма передбачає надання послуг сімейного відпочинку та санаторно-курортного лікування демобілізованих учасників АТО, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО, постраждалих учасників Революції Гідності.

У програмі уточнили й категорії осіб, які мають право на отримання безкоштовної медичної допомоги та/або проведення високовартісного медичного обстеження на базі обласного госпіталю для ветеранів війни, а саме: учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, постраждалим учасникам Революції Гідності.