Жителя Кіровоградщини можуть посадити на сім років за розкурочену братську могилу

Перегляди: 893

Наприкінці 2017 року в одному з населених пунктів Олександрівського району чоловік викрав вісім металевих ланцюгів із огорожі пам’ятника.

Про це CBN повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повідомлення про злочин надійшло до відділення поліції від сільського голови.

«Поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та вийшли на слід зловмисника, - розповів т. в. о. начальника Олександрівського відділення поліції Іван Задорожний. - Ним виявився 20-річний місцевий житель. Як з’ясувалося, виручені від продажу краденого кошти громадянин витратив на власні потреби, зокрема на продукти харчування.

Працівники поліції також встановили причетність зловмисника до трьох фактів крадіжок металобрухту з приватних домоволодінь. Злочини чоловік скоював спільно зі своїм 23-річним родичем, раніше судимим за крадіжку».

Досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання) закінчене. Матеріали направили на розгляд до Олександрівського районного суду.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.