Мер Кропивницького наказав активніше залучати безробітних до громадських робіт

Перегляди: 1052

У Кропивницькому на обліку у міськрайонному центрі зайнятості стоїть 1240 осіб.

Міський голова Андрій Райкович наказав залучити частину безробітних до громадських робіт, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«1240 осіб стоїть на обліку у центрі зайнятості, але не всі хочуть працювати на громадських роботах. Згідно з законом, ми не можемо їх змушувати працювати на благоустрій. Лише є близько 100 осіб, для яких громадські роботи підходящі», - сказала заступник директора міськрайонного центру зайнятості Наталія Заікіна.

Андрій Райкович зауважив, що багато з тих, хто стоїть на обліку отримують виплати з безробіття і водночас десь підпрацовують. А тому наказав залучити частину безробітних до громадських робіт.

«Багато хто стоїть на обліку і підробляють, - наголосив Райкович. - Ми працюємо, платимо податки, а вони отримують виплати. Досить бути піявками на державному бюджеті! Постійно чую, що потрібні працівники, на "Червону зірку", "Гідросилу" потрібно близько 200 людей, на "Ятрань" 150. Тому 30% безробітних долучити до громадських робіт. Парки, цвинтарі, клумби треба прибрати, є чим займатися».