Головний рятувальник Кіровоградщини ініціював розбір пожежі, в якій постраждав будинок директорки худмузею

Перегляди: 1194

Начальник УДСНС в області Віталій Миронюк ініціював розбір пожежі, в якій постраждав будинок, де проживала сім’я директорки обласного художнього музею Тетяни Ткаченко-Суханової.

Про це CBN повідомили у прес-службі УДСНС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рятувальники стверджують: зробили все, що могли. «Я ініціював перевірку не через неефективне гасіння пожежі, а через визначення дій підрозділів під час гасіння цієї пожежі. Кількість автомобілів, які залучаються на гасіння пожежі, визначаються порядком організації внутрішньої гарнізонної та караульної служби, що затверджений відповідними наказами, а також розкладом виїздів у Кропивницькому», - розповів Віталій Миронюк.

В даному випадку - це був виклик №1, за яким автоматично виїжджають два автомобілі. Інші сили та засоби залучаються лише за рішенням керівника гасіння пожежі, якщо в цьому є необхідність.

У 2018 році в Кропивницькому на протипожежні заходи виділили рекордну суму. На оновлення гідрантів вже витратили близько 700 тисяч гривень.

«Перевірка гідрантів здійснюється нами два рази на рік: навесні та восени. Відповідно до результатів перевірки, матеріали надаються керівникам об’єктів, на балансі яких знаходяться відповідні вододжерела, - додав Віталій Миронюк. - Але слід відзначити, що в цьому році виділили рекордну суму на закупку пожежних гідрантів містом Кропивницький. Закупили близько 200 гідрантів на суму 700 тисяч гривень. До кінця року планується закупка пожежних гідрантів на 300 тисяч гривень для того, щоб повністю замінити несправні пожежні гідранти у місті».

Нагадаємо, пожежа сталася 1 червня у Кропивницькому.

До гасіння залучалися 19 пожежників та шість спецмашин, однак двоповерховий будинок вдалося загасити лише через дві години. Пожежні гідранти, які знаходилися найближче до будівлі, виявились несправними.