Дітей з Кіровоградщини, які відпочивають у таборі «Чайка», відправлять додому

Перегляди: 4007

У Кіровоградській області налічують шість стаціонарних таборів для відпочинку та оздоровлення дітей, перед початком їх роботи рятувальники перевірили пожежну безпеку в цих закладах.

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, під час засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як з'ясувалося, протипожежні заходи повною мірою забезпечені лише у чотирьох таборах: «Сонячний» (Долинський р-н), «Лісова пісня» (Маловисківський р-н), «Бригантина» (Новоархангельський р-н) та «Дружба» (Олександрійський р-н).

У дитячому таборі «Жовтень» Олександрівського району поки не провели ремонт системи протипожежного захисту, не вивісили на поверхах плани евакуації та пам'ятки про правила пожежної безпеки. Табір відкриється з другої зміни, тому є час виправити недоліки.

Табір «Чайка» Гайворонського району прийняв дітей за відсутності підпису представника управління ДСНС в області на відповідному акту готовності. Там адміністративний та директорський будинки не обладнані установками автоматичної сигналізації.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко дав доручення керівництву Гайворонського та Благовіщенського районів, діти з яких вже знаходяться у таборі, з'ясувати, хто дав дозвіл відправити дітей туди на оздоровлення і притягнути цих осіб до відповідальності.

Дітей повернуть додому, а згодом визначать нові строки їх перебування у літньому таборі.