Кіровоградщина є абсолютним лідером з виплат компенсацій на агрокредити через ПриватБанк

Перегляди: 1316

ПриватБанк інвестував понад 100 мільйонів гривень у бізнес Кіровоградщини.

Такі цифри прозвучали на прес-конференції ПриватБанку, яка відбулася сьогодні, 13 червня, у прес-центрі CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами заступника директора Кіровоградської філії ПриватБанку Олексія Харіна, про розширення приватбанківського кредитування в регіоні свідчить той факт, що минулого року ця цифра становила лише 27 мільйонів гривень.

100 мільйонів надали саме представникам малого та середнього бізнесу в таких напрямках, як торгівля, агробізнес, будівництво, тваринництво, перевезення, сфера послуг та енергоефективність.

«Кошти були направлені на модернізацію та розвиток підприємництва, завдяки чому створювалися нові робочі місця і підіймався рівень життя людей, зросли надходження до місцевих бюджетів і таким чином економіка в цілому», - розповів Харін.

Як зазначила керівник з кредитних операцій ПриватБанку Яна Дейкун, флагманськими продуктами фінустанови є програми КУБ/АгроКУБ, кредитний ліміт «Підприємницький» та кредитний ліміт на рахунок. АгроКУБ направлений на потреби саме аграріїв, дозволяє їм отримувати до мільйона гривень без застави та мати адаптований графік погашення по кредитах.

«Кредитні ліміти також надаються у розмірі до мільйона гривень, не потребують оформлення застави, тобто додаткових витрат, і автоматично встановлюються на рахунки клієнтів, які зацікавлені в їх використанні», - розповіла Дейкун, зазначивши, що саме це вигідно відрізняє ПриватБанк від інших фінустанов.

Крім того, якщо бізнес клієнтів дозволяє, є прозорим та офіційним, банк не обмежує підприємців у граничній сумі.

Банк має ще п’ять аграрних програм: кредитна лінія, агросезон (дає можливість погашати кредит у строки, коли аграрії отримують максимальний дохід), інвестиційний кредит (кредитуватися можна у великих розмірах до п’яти років), лізинг сг/техніки, автотранспорт, обладнання та кредит на придбання сг/техніки з компенсацією.

Остання програма дає можливість отримати кредит, а потім компенсацію від держави.

«Ми запускаємо нову модель прийняття рішень, в рамках якої клієнт вже за 15 хвилин буде знати, чи готовий банк надати кредит, в якій сумі і з яким мінімальним авансом. А також зменшуємо перелік необхідних документів», - зазначила Дейкун.

За словами Харіна, в минулому році на компенсацію 20 відсотків коштів, витрачених на придбання вітчизняної сільгосптехніки, держава направила приблизно півмільярда гривень. Але аграрії скористалися лише 140 мільйонами, половину з яких підприємці отримали через ПриватБанк. В той же час, якщо в 2017 році було лише 700 заявок, цього року їх уже майже 1300, плюс запущено аналог лізингу теж з держкомпенсацією.

Компенсується 25% вартості техніки, а для фермерів, які обробляють до 500 гектар землі чи кооперативів до 100 гектар, - 40%.