На Кіровоградщині у лікарнях хворим не гарантують безпеки

Перегляди: 1282

У квітні рятувальники провели перевірку протипожежного захисту профілактично-лікувальних закладів області і виявили, що стан понад 200 будівель може привести до пожежі.

Про це сьогодні, 13 червня, йшла мова на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Частина з них не обладнана пристроями захисту від попадання блискавок, а якщо вони і є, то в непрацездатному стані. В інших не зроблений замір опору ізоляції електромереж. Ще майже у 400 будівлях лікувальних закладів не проведена вогнезахисна обробка дерев'яних конструкцій. Не в усіх закладах є сертифіковані протипожежні двері, а шляхи евакуації відповідають необхідним умовам. У приміщеннях, де лікуються люди, або не має вогнегасників, або вони в неналежному стані. Те ж стосується пожежних рукавів.

Більше половини будівель не обладнані системами протипожежного захисту з подальшим виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження, що може призвести до несвоєчасного виявлення пожежі та збільшить час прибуття рятувальників.

При цьому в бюджетах усіх рівнів на протипожежну безпеку лікувальних закладів області виділені майже 4 мільйони гривень. Наприклад, у лікарнях Бобринецького, Устинівського, Маловисківського, Новгородківського районів та у Знам'янській міській лікарні кошти навіть не почали освоювати. В незадовільному протипожежному стані й Гайворонська центральна районна лікарня.