У Кропивницькому говорять про стратегію регіональної політики

Перегляди: 873

У Кропивницькому сьогодні, 14 червня, почався форум, присвячений реформі місцевого самоврядування та стратегії регіональної політики.

На форум завітали представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Центрального Офісу Реформ, Центру розвитку місцевого самоврядування, програми «U-Lead з Європою», влади різних рівнів, ОТГ Кіровоградської та Черкаської областей, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, децентралізація - одна з найуспішніших реформ. Вона робить найкоротшим шлях від людини до послуги саме через інститут громад.

Він нагадав, що стратегічне завдання і перспективний план - створити 54 об'днані територіальні громади в області. Проте це ще не фінальна цифра. Наразі 13 ОТГ мають прямі бюджетній стосунки, працюючи за власним графіком. І життя вже показує, де дійсно з'явилася нова громада, а де лише відбулося укрупнення населеного пункту.

«Чим більше буде успішних громад, тим більш сильну Україну ми будемо мати. І це не теорія, а європейська практика», - переконаний очільник області.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наголосив, що фінансова децентралізація надала можливість обласному центру використовувати понад 30 відсотків бюджету на розвиток міста.

За останні роки в обласному центрі з'явилися гемодіалізний центр, пологовий будинок з функціями перинатального центру, комунальне підприємство з перевезення жителів міста, для якого придбали нові тролейбуси й автобуси, невдовзі з'явиться новий шляхопровід - арка, що пов'яже центр з Новомиколаївкою, тощо.