Кіровоградщина лідирує в Україні за кількістю паспортизованих водних об'єктів

Перегляди: 1172

На Кіровоградщині налічується 2800 річок, озер, ставків, джерел тощо, паспортизацію провели на 566 об'єктах.

Про це сьогодні, 19 червня, під час круглого столу з питання забезпечення населення якісною питною водою під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ковтунов зазначив прямий зв'язок між початком польових робіт та зростанням кількості нітратів у воді. Водночас, за словами головного еколога області, водойми мають можливості для самовідновлення. Це, на його думку, дає надію, що ситуацію з забрудненням води через сільськогосподарські роботи можна контролювати.

Паспорт водойми - документ, що включає всю інформацію по одному об’єкту: кількісні показники площі, обсягу, глибини, гідрологічні дані, а також відомості про користувачів.

Крім того, в ньому виписані повний технічний стан, призначення об’єкта, правила його використання, наявність гідротехнічних споруд та у випадку використання у рибному господарстві можливості розведення того чи іншого виду риб.