У Знам'янці запускають оплату проїзду в автобусах е-квитком

Перегляди: 1014

У міських та приміських автобусах Знам’янки (всього 11 маршрутів) запускають безготівкову оплату проїзду через QR-код.

Про це CBN повідомили у прес-службі Кіровоградської філії ПриватБанку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Технологія дозволяє придбати і закомпостувати електронний квиток за допомогою мобільного додатку «Приват24», відсканувавши лише QR-код зі спеціального стікера у транспорті.

Для впровадження цієї технології місто не витрачатиметься на додаткове обладнання. ПриватБанк бере на себе витрати з виготовлення, розміщення стікерів з QR-кодом та навчання контролерів. Крім того, користуватись такою технологією зможуть і клієнти-власники карток інших банків. Потрібно лише встановити «Приват24» на смартфон і додати туди картку іншого банку.

Електронний квиток не витісняє інші способи оплати за проїзд, а додає зручності прихильникам технологій і безготівкових розрахунків. Паралельно можуть діяти е-картка чи стандартний квиток.

Офіційний запуск нової технології оплат відбудеться 21 червня о 10:00 за адресою: Знам’янка, вул. Калинова, 118-В (на площі біля відділення ПриватБанку).

Знам’янка стала 19 містом в Україні та другим на Кіровоградщині, які запровадили безготівкову оплату проїзду у транспорті. Жителі Львову, Херсону, Дніпра, Івано-Франківську, Чернігова, Конотопу, Білої Церкви, Сум, Запоріжжя, Хмельницького, Черкас, Олександрії тощо користуються QR-кодом при сплаті за проїзд.

Нагадаємо, що 12 містом в Україні та першим у Кіровоградській області, де ПриватБанк запустив оплату за проїзд через QR-код, стала Олександрія.