Працівники «Кіровоградобленерго» половину свого робочого часу обрізають чужі дерева

Перегляди: 983

ПрАТ «Кіровоградобленерго» шукає підтримки місцевого самоврядування, громадськості, адміністративних та контролюючих органів у вирішенні проблеми з утриманням зелених насаджень.

На цьому на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 червня, наголосив представник ПрАТ Микола Янішевський, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Янішевський нагадав, що, згідно з нормами експлуатації електромереж та правилами їх охорони, охоронна зона навколо побутових повітряних ліній (0,4 кіловольта) становить від двох метрів та до 40 метрів для ліній у 740 кВ.

У межах цих зон землі у їхніх власників та користувачів не відчужуються, проте на використання накладається обмеження, в тому числі заборона висаджувати дерева та кущі.

Аби донести цю інформацію до громадськості, «Кіровоградобленерго» надрукувало 400 тисяч листівок.

Закон України про благоустрій вимагає утримувати зелені насадження на землях громади за рахунок коштів місцевих бюджетів, а на земельних ділянках, що знаходяться у власності або в оренді, - власників або користувачів.

«Кожне насадження має свого власника, яких серед електропередавальних організацій немає», - наголосив Янішевський.

Незважаючи на це, близько 50 відсотків часу бригади «Кіровоградобленерго» витрачають саме на обрізку дерев, незаконно висаджених в охоронних зонах електромереж, що відображається на якості обслуговування електрообладнання, зазначив Янішевський.