У Кропивницькому планують створити перший міський мурал (ФОТО)

Перегляди: 2459

Муніципальне бюро Артема Стрижакова спільно зі столичними фахівцями розробило проект «Перший міський мурал».

Про це під час прес-конференції у прес-центрі CBN 22 червня повідомив громадський діяч, керівник Муніципального бюро, засновник культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проект передбачає оздоблення муралом стін Кіровоградського художнього музею, оскільки ця локація може охопити максимальну кількість жителів міста.

Ініціатори проекту розробили два варіанти.

На першому малюнку зображена «Берегиня міста» - дівчина, образ якої символізує дух Кропивницького, його історію та відродження. Це берегиня вогнища рідного міста, яка захищає його від всілякого зла. Малюнок сповнений символами, які кожен із містян зможе інтерпретувати по-своєму.

Другий малюнок називається «Дитяча мрія». На ньому зображений процес створення живопису підростаючим поколінням, яке є майбутнім нашого міста. Це уособлення прагнення і любові до свого міста.

Ескізи не є кінцевим варіантом, у найближчому майбутньому їх запропонують до обговорення кропивничанам. Також вони зможуть висловити свої ідеї щодо варіанту малюнка.

Координатор проектів Муніципального бюро Стрижакова Антон Кравцов розповів, що проект створення першого у місті муралу подали на конкурс проектів «Громадський бюджет-2019». Ініціатива відноситься до малих проектів, її орієнтовна вартість - 150 тисяч гривень. За умови, що проект виграє і буде потрібне співфінансування, допоможе фонд Артема Стрижакова.

Український художник-мураліст, художній керівник студії «ОМІ»Богдан Козаченко зауважив, що команда працювала над ескізами кілька місяців. Він пообіцяв, що художники докладуть максимум зусиль і уваги до деталей при створенні першого кропивницького муралу. За технікою виконання це буде стріт-арт. Для реалізації проекту планують залучити трьох-чотирьох художників. Вони створять картину приблизно за два місяці. Мурал радуватиме кропивничан близько десяти років. За потреби об’єкт можна буде реставрувати.