Рішення надалі тримати під вартою Романа Червінського ухвалили без адвокатів

Перегляди: 1295
Фото: CBN

Романа Червінського тримають під вартою у Кропивницькому слідчому ізоляторі з 19 квітня 2024 року, це рішення ухвалили без присутності адвокатів.

Як повідомляло CBN, у п’ятницю, 19 квітня 2024 року, проходило підготовче судове засідання відносно Романа Червінського, якого обвинувачують у перевищенні службових повноважень, що призвело до ракетного удару по аеродрому Канатове.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В зв'язку з тривалими повітряними тривогами підготовче засідання відклали.

Вранці 22 квітня адвокат Романа Червінського Віктор Василюк розповів у коментарі CBN, що правозахисники на той момент ще не мали жодної інформації про місце перебування Червінського, з приводу чого вони планували звертатся до Європейського суду з прав людини.

«У нас на сьогоднішній день немає ніякої інформації, ні де він знаходиться, ні на яких підставах, ми звертались вже і в суд, і в прокуратуру, і в поліцію, і в СІЗО, ніхто нічого не відповідає. Я сьогодні подаю скаргу в ЄСПЛ по терміновій процедурі, по правилу 39, тому, що ми не можемо його знайти», - сказав Віктор Василюк.

Віктор Василюк зауважив, що жодних підстав тримати Романа Червінського під вартою немає, та навіть, якби такі були, то приховувати місце перебування й стан Романа незаконно.

Як згодом зазначили в суді, у зв’язку  з неможливістю провести підготовче судове засідання та вирішити всі клопотання сторін, прокурор просив  застосувати ч. 5 ст. 615 КПК  України щодо запобіжного заходу.

Про це повідомив Кіровоградський районний суд Кіровоградської області.

Відповідно до ухвали Кіровоградського районного суду Кіровоградської області від 19 квітня 2024 року запобіжний захід вважається продовженим до вирішення питання у судовому засіданні, але не більше ніж на два місяці, тобто до 17 червня 2024 включно.