Захист прав внутрішньо переміщених осіб: 2023 рік. Нові виклики - нові рішення (трансляція завершена)

Перегляди: 799

Сьогодні, 2 березня, команда програми «Єднання заради дії» презентувала посібник для переселенців, що містить 12 розділів корисної інформації.

«Збірка включає розширену інформацію про послуги та механізми надання допомоги в контексті сьогодення, а саме в умовах карантину та воєнного стану. Це і питання призначення соціальних виплат, надання публічних послуг, надання спеціальних статусів, права дітей, виплати пенсіонерам, питання житла та інші», - розповів регіональний координатор програми «Єднання заради дії» у Кіровоградській області Антон Антонов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, посібник опублікують на сайті Кропивницький міської ради та Кіровоградської обласної військової адміністрації.

«У межах програми юристи проаналізували понад 80 нормативно-правових актів і на їхній основі склали методичні рекомендації, що простою мовою трактують складні державні послуги для переселенців і процедури їхнього отримання», - розповів регіональний юрист програми у Кіровоградській області Євген Козій.

«Єднання заради дії» - це благодійний фонд, яки має на меті об’єднати ВПО, членів приймаючих громад, представників органів державної влади та представників ЗМІ, щоб вирішувати конфлікти на місцевому рівні та згуртувати суспільство.