Пресконференція «Документування воєнних злочинів. Чому це важливо для справедливості й правосуддя?» (трансляція завершена)

Перегляди: 753

Пресконференція «Документування воєнних злочинів. Чому це важливо для справедливості й правосуддя?» у пресцентрі CBN.

На даний час Громадська організація «Територія успіху» встановила 81 епізод ймовірних воєнних злочинів, які вчинила росія на території Кіровоградщини. Про це сьогодні, 21 липня, на пресконференції в CBN розповів Євген Козій, координатор Кропивницької приймальні Українська Гельсінська спілка з прав людини, яка працює на базі ГО «Територія успіху».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На території України працюють 18 приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини. Якщо до нас звертається людина, і розповідає про випадок, який відбувся у Маріуполі, то ми також це документуємо, та передаємо нашим колегам. Наразі 81 епізод ймовірних воєнних злочинів ми задокументували у нас в області. Це не є точно остаточними цифрами – це те, що нам вдалося встановити. Переважна більшість випадків – це руйнування, пошкодження цивільного майна, напади на об’єкти енергетичної інфраструктури. Кіровоградщина залишається безпечнішим регіоном, який надає прихисток для переселенців, які тікають від війни», - розповів Євген Козій.

Приймальня Громадської організації «Територія успіху» входить до мережі приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини й надає допомогу постраждалим від війни за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна «Права людини в дії».