На Кіровоградщині скажений кіт подряпав двох людей

Перегляди: 1662

25 лютого у Знам’янці скажений кіт подряпав двох людей, один з постраждалих – малолітній хлопчик.

Про це кореспонденту CBN повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби в області Юрій Травкін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цей випадок сказу виявили у Знам’янці на вулиці Черняхівського. Зі слів громадянина, який проживав за цією адресою, 25 лютого кіт, який там то жив, то не жив, був приблудний, наніс подряпини дитині», - розповів він.

Коли чоловік відганяв тварину, кіт почав його дряпати й кусати. Виходячи з міркувань, що тварина може бути носієм небезпечних хвороб, знам’янчанин убив кота.

«Зранку чоловік звернувся з дитиною в ЦРЛ, цього ж дня труп тварини доставили в лабораторію для дослідження на сказ. 27 лютого було повідомлено лікарню, що у кота встановили захворювання на сказ», - додав Травкін.

Наразі фахівці проводять заходи щодо боротьби зі сказом тварин, вони також обстежили місце, де виявили сказ, розробили план щодо ліквідації вогнища сказу та графік проведення щеплень собак і котів, роз’яснюють населенню небезпеку цього захворювання.

Сказ – гостра контактна зоонозна інфекційна хвороба, яку спричинює нейротропний вірус з роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі смертельним пошкодженням центральної нервової системи.