Про майбутні опалювальні сезони в Кропивницькому говоритимуть на державному рівні

Перегляди: 975

Ситуація з організацією теплопостачання у Кропивницькому, перспективи опалювального сезону 2018-2019 років будуть розглянуті на найвищому рівні у Києві протягом березня.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін після повернення з відрядження зі столиці України, передає прес-служба мерії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми ініціюємо таку розмову і пошук розв’язання надзвичайно болючого для Кропивницького питання: стабільного проходження опалювального сезону за участі представників Мінрегіону України, НКРЕКП, НАК "Нафтогаз України", "Укртрансгаз", керівництва обласної державної адміністрації, міської ради, ВАТ "Кіровоградгаз", теплогенеруючих підприємств обласного центру, - відзначив Олександр Мосін. – Вперше на такому високому рівні обговорюватиметься ситуація в місті, яке має чи не найрозбалансованішу в Україні, на рівні 63%, систему теплопостачання, де загострився цілий клубок давно назрілих проблем. Це і необхідність забезпечувати централізоване опалення в будинках, де без автономок залишилися одна-дві квартири, і відсутність оплати за опалення місць загального користування у багатоповерхівках, адже власники індивідуальних систем обігріву не солідарні з мешканцями квартир, де тепло подається централізовано, і застаріле обладнання котельних, і аварійні мережі, які вимагають заміни, і складні взаємовідносини з газорозподільною компанією. Це буде добра нагода врешті-решт розібратися з надійним постачанням природного газу для теплової енергетики, отриманням номінацій, застосуванням коефіцієнтів при розрахунках за газ. А місто на нараді надасть інформацію про реальну і надзвичайно складну ситуацію із системою теплозабезпечення у Кропивницькому».

Нагадаємо, депутати міської ради Кропивницького вимагають звільнення голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого.