На Кіровоградщині визначили найрозвиненіші промислові регіони

Перегляди: 829

Кропивницький, Світловодськ, Олександрія, Голованівський та Кіровоградський райони – найбільш промислово розвинені території області.

На цьому під час апаратної наради 26 березня наголосив директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша, повідомили CBN у прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Серед регіонів найбільшу питому вагу обсягів промислового виробництва має обласний центр – 46,7%», - сказав посадовець.

Незначні обсяги виробництва промислової продукції спостерігаються у Благовіщенському, Вільшанському, Компаніївському, Новогородківському та Онуфріївському районах.

Директор департаменту повідомив, що в цілому в промисловому комплексі працюють 38612 осіб, з яких у добувній галузі - 5345, у переробній промисловості – 23592, на підприємствах з постачання електроенергії, газу та пари – 6777.

Середня заробітна плата у грудні 2017 року в промисловості складала 7009 гривень, на підприємствах добувної галузі - 10317, у переробній промисловості – 6191, на підприємствах виробництва та транспортування електроенергії та газу – 8037.

«З огляду на середню заробітну плату в області у 6798 гривень та по Україні - у 8777 показники по області є непоганими, проте, враховуючи постійний відтік кадрів за кордон та нестачу спеціалістів як робітничих, так і інженерних професій, що є основною проблемою майже всіх промислових підприємств області, зрозуміло, що заробітна плата є недостатньою», – зазначив Олександр Корнюша.

Однією із головних причин низької заробітної плати він назвав низьку питому вагу витрат на робочу силу в собівартості виготовленої продукції, що спричиняє здешевлення робочої сили, незацікавленість у професійному розвитку найманих працівників та знижує якість трудового життя у цілому.