На Кіровоградщині злісні аліментщики не зможуть отримати посвідчення мисливця

Перегляди: 1452

У Кіровоградській області кожного, хто захоче отримати посвідчення мисливця, спочатку перевірять на предмет того, чи не міститься інформація про нього в спеціальній картотеці недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

Про це стало відомо сьогодні, 27 березня, під час наради керівників обласного управління юстиції й управління лісового та мисливського господарства, повідомили CBN у прес-службі юстиції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У напрямі боротьби зі злісними боржниками, які роками не надають фінансової підтримки своїм дітям, потрібно використовувати різні методи примусового впливу, передбачені чинним законодавством, – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул. - Зокрема, йдеться і про тимчасове обмеження їх у праві полювання. Зауважу, що деякі скептично ставились до цієї заборони, вважаючи її несуттєвою. Однак велика кількість чоловіків, які захоплюються мисливством, не захочуть відмовляти собі в такому задоволенні й будуть вимушені сплатити борги на користь власних дітей».

Заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Олександр Кваша проінформував про те, що у близько 22 тисяч мешканців Кіровоградщини є посвідчення мисливців. Ті особи, які мають заборгованість зі сплати аліментів, на підставі постанови державного виконавця будуть тимчасово обмежуватися в праві полювання до моменту повної ліквідації заборгованості. Окрім цього, за словами посадовця, спеціалісти управління сформували спеціальну картотеку злісних неплатників.

Наразі державні виконавці Кіровоградщини винесли 4765 постанов про обмеження недобросовісних батьків у праві полювання. Частина з них вже знаходиться на опрацюванні в управлінні лісового та мисливського господарства.