У Кіровоградській ОДА триває фотовиставка до Весвітнього дня води (ФОТО)

Перегляди: 1187

Фотовиставку, присвячену Всесвітньому дню води, розгорнули у фойє облдержадміністрації.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На виставці представлені роботи місцевих фотографів.

Всесвітній день води відзначається з 1993-го щорічно 22 березня.

За 25 років в незалежній Україні зникло понад 10 тисяч малих річок.

Згідно зі статтями 87-90 Водного кодексу та статтею 60 Земельного кодексу України, «вздовж річок, водосховищ встановлюються прибережні захисні смуги, де забороняється садівництво та городництво, зберігання та застосування пестицидів і добрив, будівництво будь-яких споруд, влаштування звалищ сміття, накопичувачів відходів виробництва, кладовищ, миття та обслуговування транспортних засобів і техніки».

Та в реальності, наприклад, у Кіровоградській області, за підрахунками головного управління Держкомзему, з 35,2 тисячі гектарів прибережних захисних смуг межі встановлено лише на 17,5 тисячі, а із 70,4 тисячі гектарів водоохоронних зон не встановлено жодної зони.

Річка Сугоклія взимку зовсім не замерзає, бо в неї спускають всю каналізацію з приватного сектору міста. Забруднені води течуть в Інгул, а звідти - в Дніпро, який є джерелом водопостачання багатьох населених пунктів.