Жителі Кіровоградщини можуть з 2 квітня обирати свого особистого лікаря: інструкція

Перегляди: 4741

З 2 квітня українці можуть вільно обрати свого лікаря: терапевта для дорослого, педіатра для дитини чи сімейного лікаря для усієї сім’ї, за умови що обраний ними заклад вже підключений до системи «Електронне здоров'я».

Про це йдеться у повідомленні уряду, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підписання декларації з обраним лікарем означає, що кошти за обслуговування саме цього пацієнта через Національну Службу Охорони Здоров’я (НСЗУ) надходитимуть саме у той медзаклад, де працює лікар. Тобто декларація фактично є формою заяви, яка діє, поки пацієнт не вирішить змінити свого лікаря.

МОЗ затвердив Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Для підписання декларації з лікарем потрібно:

1. На сайті eHealth в розділі «Карта» ознайомитися з картою зареєстрованих установ та лікарів.

2. Вибрати заклад і лікаря, з яким хотіли б підписати декларацію.

3. Взявши особисті документи (паспорт, податковий номер, номер мобільного телефону), звернутися в установу. Якщо декларацію підписуєте з педіатром або сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

4. Вказати прізвище обраного лікаря і надати документи для введення даних в електронну форму декларації.

5. Перевірити свої дані в роздрукованих примірниках декларації і підписати їх.

6. Забрати свій екземпляр декларації.

На сайті еHealth зареєстровані КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Кіровограда», КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кіровограда» та КЗ «Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини», що розташований у селищі Гірниче.

Крім того, готові до підписання декларацій з пацієнтами лікарі Кіровоградського району - всі тамтешні амбулаторії оснащені комп’ютерами та підключені до Інтернету, а лікарі зареєстровані в системі.