У 2018 році в Кропивницькому десяті класи відкриються у 22 закладах

Перегляди: 1916

Першого вересня 2018 року в Кропивницькому десяті класи відкриють у 22 закладах, у 18 не відкриваються вже кілька років, до них примкнула і третя школа.

Про це CBN повідомила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, вже два роки в обласному центрі запроваджено проект «Якісна профільна освіта кожній дитині». В рамках цього проекту не кожна школа відкриває десятий, а потім одинадцятий класи.

«Для того, щоб дитина була вмотивованою і правильно обирала собі профіль навчання, вона повинна мати право вибору. Але, якщо в школі один дев’ятий клас, – вибрати напрямок для себе досить важко, адже буде рекомендовано універсальний профіль навчання, а дитині, наприклад, потрібен математичний, філологічний напрямок тощо», - сказала Лариса Костенко.

Також вона додала, що в березні - квітні проводяться дні відкритих дверей, де рекламують школи, показують матеріально-технічну базу, щоб учень міг обрати для себе заклад, де є три-чотири десяті класи, щоб більш детально опановувати той чи інший предмет.

Батькам дітей, які навчаються у школах, де не будуть відкривати старші класи, радять обрати заклад по одному з напрямків.

У перспективі в обласному центрі залишаться лише десять шкіл, які набиратимуть десяті класи. Цей процес відбуватиметься поступово, через два роки кількість закладів, де працюватимуть старші класи, зменшиться до 15.


Відео, яке мало би бути в цій новині, наразі недоступне через технічні причини. Приносимо вибачення читачам, які зайшли сюди з Facebook.