Вулиці Кропивницького робитимуть безпечними за 8 млн євро

Перегляди: 1131

Депутати Кропивницького дали згоду на учaсть у проектi Європейського Iнвестицiйного Бaнку «Безпекa дорожнього руху в мiстaх Укрaїни».

Відповідне рішення депутати міськради ухвалили на засіданні сесії 29 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про 8 мільйонів євро, завдяки яким дороги можуть стати більш безпечними як для водіїв, так і для пішоходів.

Поки депутати давали згоду на отримання 8-мільйонного єврокредиту під 1-2 % рiчних з державними гарантіями відповідна робоча група знайомилася з досвідом Львова, який став більш безпечним, запровадивши цю програму.

Програма передбачає заміну дорожнього покриття з усіма підземними комунікаціями, влаштування кільцевих розв'язок, осучаснення зупинок громадського транспорту, модернізацію світлофорів з урахуванням потреб пішоходів та велосипедистів, зонування тротуарів та впорядкування паркування тощо. В цілому програма складається з восьми пунктів.

Небезпечних ділянок в Кропивницькому близько двадцяти. Наприклад, перехрестя вулиць Соборної та Глінки, Короленка та Вадима Сочина, Вокзальної та Габдрахманова.

За два роки в Кропивницькому в ДПТ загинуло 14 людей, 300 отримали ушкодження. Втрати економіки міста щонайменше сягнули 4 мільйонів євро.

Завдяки реалізації програми на 20 відсотків знизиться кількість ДТП і відповідно постраждалих у них. При збільшенні на 1 відсоток користування громадським транспортом на 2-3% знизиться кількість заторів, бо і знизиться потреба в приватних маршрутках.