Що змінилось у житті з 1 квітня: пенсії, зарплати, ціни

Перегляди: 1268

Квітень приніс українцям низку змін через набуття чинності законів, указів та постанов.

З 1 квітня Пенсійний фонд розпочав основні виплати перерахованих пенсій військовослужбовців. Цього місяця військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Перерахування проводитимуть автоматично, за довідками структур, в яких особи проходили службу. Звертатися до Пенсійного фонду особисто не має потреби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З 1 квітня змінився порядок перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють. Якщо раніше кожні два роки пенсіонерам потрібно було звертатися до територіальних управлінь ПФУ із заявою про перерахунок, тепер процес буде проходити без додаткового звернення пенсіонера.

З 1 квітня Міністерство юстиції запустило процес стягнення заборгованості по заробітній платі, причому за таким же принципом як стягується заборгованість за аліментами.

З 1 квітня може зрости в ціні газ для населення через зміну методики визначення ціни такого газу кабміном. Таким чином ціна газу для населення може збільшитися на 8,3%, тобто з 4942 грн за тисячу кубометрів до 5352 грн, і діяти вона буде до 1 квітня 2019 року.

З 1 квітня у рамках чергового призову чотири тисячі українців призвуть на строкову службу до Нацгвардії.

З 1 квітня терапевти, педіатри та сімейні лікарі прийматимуть пацієнтів тільки після підписання декларації.