Кіровоградщину приберуть від сміття за 20,8 мільйона

Перегляди: 793

На території Кіровоградської області протягом квітня-травня триватиме щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля».

Про це повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук на апаратній нараді сьогодні, 2 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Довжук, акція передбачає ліквідацію сміттєзвалищ побутових та інших відходів, приведення до ладу прибудинкових територій, парків, скверів, меморіальних комплексів, упорядкування кладовищ, створення нових зелених насаджень, очищення від сміття берегів водних ресурсів та інше.

«Всього планується прибрати 8,2 мільйона квадратних метрів, 326 парків, 228 скверів, 1200 дитячих майданчиків, 1616 братських могил і меморіальних комплексів. На акцію виділено 20,8 мільйона гривень бюджетних коштів», – розповіла Ольга Довжук.

Крім того, у рамках акції проходитиме День благоустрою на кожній території. До них залучатимуть колективи, мешканців будинків, студентство. Традиційно День благоустрою проведуть у третю суботу квітня – цьогоріч 21 квітня.